klierkoorts

Gelezen in Herman Brusselmans’ laatste roman ‘Muggepuut’ (zie Muggepuut).

Hoofdpersonage Danny Muggepuut ontmoet Sébastien Van De Kapelle, een dokter, in het bordeel Le Pousse. En nu citeer ik een stuk uit het boek, met alle linke soep van dien als het gaat om copywrite en zo.

“Ze dronken een biertje aan de bar.
Niet alleen deelde Sébastien aan Danny mee dat hij zich gerust moecht uitrekken, hij ried hem ook aan minder uien te eten. ‘Ik eet geen uien,’ zei Danny.
‘Ben je daar wel zo zeker van?’ vroeg Sébstien.
‘Zeker ben je natuurlijk nooit,’ pareerde Danny.
‘Daarom moet je extra uitkijken. Geen uien. Wat krijg je van uien? Dat zal ik je zeggen. Klierkoorts. Zou jij graag klierkoorts hebben, zo’n stoere jongen als jij?’
‘Bij mijn weten niet, nee.’
‘Zie je wel. Geen uien. En niet meer dan een wortel per week.’
‘Daar zit ik ruim onder.’
‘Zeer goed, makker. Zeer, zeer goed. Nu ga ik m’n zak uitschudden op een hoer.’ ”

Kijk. Dankzij een dokter een nieuw mooi woord hier. Niet te veel uien eten, want dan krijg je:
Klierkoorts

One thought on “klierkoorts

  1. Hmmm….Klierkoorts.
    Ik ken dat nog vanuit mijn jeugd in Zeeland. Je krijgt dat altijd als je te veel loopt te klieren. Heeft ermee te maken dat het aktief klieren van anderen je neurotransmittorhuishouding door elkaar gooit, wat weer op je autonome zenuwstelsel werkt, waardoor je lichaamstemperatuur omhoog gaat.

    Ik heb hier zelf veel last van. In de ergste gevallen, als ik echt heel erg aan het klieren ben, dan loopt de koorts op tot minstens 38.7.

    Ik plan mijn klierakties dan ook goed. Ik drink veel, zorg dat ik voor noodgevallen ibuprofen bij de hand heb, en informeer de mensen om me heen dat ik ineens flauw kan vallen, waarop ze mij in een koud bad moeten gooien om af te koelen en 112 bellen.

    Dit is echter nog niet gebeurt. Maar rond 1 april vrees ik altijd het ergste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.