Kleitronica

Onderzoekers van de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburg experimenteren met allerlei robotjes, van behoorlijk klein tot minuscuul. En door die te laten samenwerken krijg je de gekste dingen. Zo’n kolonie is als een mierennest, maar dan zo programmeerbaar en kneedbaar dat we nog amper kunnen voorstellen wat er allemaal mee kan. Zoals:

Door onderlinge verbindingen te maken (en ook zo hun stroomvoorziening te delen) kan een grote hoeveelheid van deze robotjes iedere mogelijke vorm aannemen. Microscopisch kleine varianten zouden uiteindelijk een soort ‘kleitronica’ opleveren, waarin de voedingsproblemen volgens de onderzoekers geen probleem zouden vormen, omdat statische elektriciteit voor de verbindingen kan zorgen.

Machtig interessant dus, die
Kleitronica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.