Priemknoop

Een grote ergernis van mensen met oortelefoontjes e.d. is eindelijk onderzocht door wetenschappers:

Bijna alle gevonden knopen waren ‘priemknopen’, dat wil zeggen dat ze geen samenstelling zijn van twee andere knopen, en alle priemknopen met zeven kruisingen of minder waren vertegenwoordigd. Dit is een sterke aanwijzing dat het knopingsproces slechts aan een van de uiteinden van het touwtje begint en niet aan beide uiteinden tegelijk. Ware dit namelijk wel zo, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat de beide knopen in het midden van het touwtje samenkomen om een priemknoop te vormen (in plaats van een samengestelde knoop).

Geniet de volgende keer dus eens wat langer van je
Priemknoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.