Slikmossel

Onder in de koelkast wachten twee kilos mosselen op wat er komen gaat. Dat kon ik ze nog niet vertellen voor het bezoek aan de Nederlandse mossel. Het mooiste stuk is dit:

Tijdens het koken gaan mosselen openstaan. Sommige mosselen blijven na het koken dicht. Open deze mosselen apart met een mesje. De mossel kan dicht blijven door de krachtige sluitspier. De mossel moet dan een handje geholpen worden. Heel incidenteel kan het ook om een mossel gaan die onvoldoende is gekookt of het kan een slikmossel zijn, een mossel die vacuĆ¼m gezogen is met slik of zand.

Dit is duidelijk niet vanuit het standpunt van de mossel bekeken, want als je het dier zelf een handje wil helpen dan ga je niet met een mes in z’n sluitspier zitten poeren. Heb ik nog trek? Tuurlijk. Op jacht naar de
Slikmossel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.