Leugendiesel

Autofabrikanten mochten zichzelf rapportcijfers geven over de kwaliteiten van hun producten. Dat sommige cijfertjes niet helemaal klopten komt nu langzaam aan het licht. De leveranciers worden inmiddels gebrandmerkt als leugenaars.

Tot nu komen politici er mee weg. Toch hebben zij de idiote regeltjes bedacht waar fabrikanten hun producten omheen programmeerden. Zij bedachten dat verbruik ineens in gram per kilometer gemeten moest worden in plaats van kilometers per liter. En vervolgens allemaal zotte wetjes en belastingregeltjes. Nieuwe waarden, nieuwe cijfertjes, nieuwe spreadsheets en nieuwe raderen voor ogen van de consument. Die net zo schuldig is, want wie rijdt er nou 1 op 60 met z’n zware Duitse of Zweedse tank?

Er komt een tijd dat historici en kinderen lachen om de politieke blunders rond
Leugendiesel

Comments are closed.